Inspiratiesessie II: Toekomstdenken
Inspiratiesessie II: Toekomstdenken

22 juni 2023 – Tijdens de tweede inspiratiesessie nam Miranda Willems van het Lab Toekomstige Generaties ons mee in het ‘toekomstdenken’. Door een naam te geven en een relatie aan te gaan met die toekomstige generatie – zoals Mats of Zim – droegen we de toekomstige kinderen en kleinkinderen alvast even met ons mee. Met de toekomstige generaties in ons achterhoofd dachten we na over de mooist mogelijke toekomst.

Het is soms moeilijk voor te stellen wie er in de toekomst in Zeeland zal rondlopen. Wie zijn die toekomstige inwoners, en hoe leven, werken en wonen zij? Tijdens de Challenge dagen we de deelnemers uit om te dromen over een mooist mogelijke toekomst. Voor hunzelf, maar zeker ook voor de jeugd van het jaar 2050.

In de inspiratiesessie kregen ze daar handvaten voor. We bespraken vragen als ‘waar zijn toekomstige generaties jouw dankbaar voor?’ en ‘hoe kunnen we toekomstige generaties beter vertegenwoordigen?’. Tot slot gingen we uiteen in toekomstraden, over de thema’s van Challenge 2050: water, economie en participatie. Vol ideeën, inspiratie en sympathie voor de wereld van de generaties van morgen gingen de deelnemers van Challenge 2050 naar huis. Op onderzoek uit!