Thema’s Challenge 2050

In Challenge 2050 staat voor de deelnemende jongeren één vraag centraal: hoe zou jij willen dat Zeeland eruitziet in 2050? Die vraag benaderen ze vanuit hun eigen interessegebied. De eerste drie groepen zijn inmiddels gevormd. 

Zeeland & het water in 2050: Arie Storm, Matthijs Verdaasdonk en Jan Flechner gaan aan de slag met het onderwerp ‘water’. Hoe ziet de toekomst van Zeeland met het water eruit? Wat zijn de gevolgen van zeespiegelstijging en wat gaan we daaraan doen? Hoe zorgen we dat we voldoende en schoon drinkwater houden? 

Zeeland & een nieuwe economie in 2050: Leonard de Leeuw, Roy Zeilstra en Jacky Harthoorn gaan zich buigen over het concept ‘Degrowth’. Wat is degrowth precies, hoe zou Zeeland eruitzien met een degrowth economie en hoe komen we eigenlijk tot zo’n economie? 

Zeeland & participatie in 2050: Imme Zander, Sal van de Berg, Ay Ling Thung en Teshuwah Rijkers gaan nadenken over hoe in 2050 mensen betrokken worden in de democratie en de samenleving. Watvoor rol spelen co-creatieprocessen en hoe werken lokale overheden samen met haar inwoners in 2050?

Zeeland & voedsel in 2050: Jessie Bertolai gaat aan de slag met de vraag hoe we in 2050 in Zeeland eten. Wat eten we en waar komt het vandaan? En hoe verbouwen we dat eten?